obiecałam już dawien dawno że wstawię przepis na zielone naleśniki
są idealne na imprezy jako przystawka
wystarczy zrobić do nich jakąś pastę rybną lub cokolwiek innego i już
a więc
składniki
pół paczki mrożonego szpinaku
2- 3 jajka
mąka pełnoziarnista
odrobina soli
woda {może być i mleko)
Wykonanie
szpinak dajemy do miski i czekamy aż się rozmrozi
jak już jest miękki dodajemy jajka i blenderem miksujemu dość chwilę aby szpinak równomiernie się rozdrobnił i ie było żadnych kawałków
następnie dodajemy mąkę sól i ciecze to już na oko
wiadomo jakie ciasto na naleśniki powinno być choć to ma być tak minimalnie gęściejsze.
no a potem smażymy. i tu jest ważne żeby z drugiej strony albo nie smażyć wcale albo tak przez dosłowną sekundę żeby nie było brązowych plamek.
i gotowe
moje na zdjęciu faszerowane serkiem z prażonym słonecznikiem ale z pastami rybnymi równie dobre
aha
no i moje na mące zwykłej akurat są