Aluta nie nabijaj się
powinnaś raczej być wdzieczna ze tak waznych informacji nie chce zatrzymac tylko dla siebie
BeataR83 napisał(a):Aluta nie nabijaj się
powinnaś raczej być wdzieczna ze tak waznych informacji nie chce zatrzymac tylko dla siebie
fasolkowa napisał(a):Nazwa fruktoza oznacza co innego w Europie i Stanach Zjednoczonych. Na Starym Kontynencie rozumiemy pod tą nazwą
cukier uzyskiwany z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej. Jego indeks glikemiczny wynosi 20. W Ameryce Północnej fruktozę pozyskuje się ze skrobi kukurydzianej. Jest to izomer glukozy o IG 90-100, stanowiący około 75% cukru spożywanego w USA i powodujący rozmaite problemy zdrowotne. W artykułach zamieszczanych w popularnych magazynach często nie ma rozróżnienia między tymi dwoma rodzajami cukru, co wprowadza czytelnika w błąd. Dzienne spożycie fruktozy nie powinno przekroczyć 20g. Jeśli to możliwe, warto w ogóle zrezygnować ze słodzenia pokarmów.
Kiedys wpadł mi w oko artykuł o szkodliwości fruktozy i ze nie powinna byc spożywana
Zaniepokoiło mnie to i zaczęłam szukać
Ale w końcu na forum http://montignac.webd.pl/index.php
Znalazłam powyższe wyjaśnienie
Tylko jak odróżnić w sklepie fruktoze europejska od amerykańskiej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość