przez anastazja » listopada 3rd, 2021, 1:31 pm
Muszę przyznać, że akurat także staram się jeść zdrowo na co dzień. Ostatnio zresztą miałam okazję znaleźć świetny przepis, który postanowiłam sprawdzić. Zakupiłam wszystkie potrzebne składniki i zaczęłam prace. Wszystko szło dobrze, jednak do pewnego momentu. Niestety zapomniałam się i dotknęłam gołą ręką gorącą blachę. Nie muszę chyba dodawać, że oparzenie było gotowe? Od razu wsadziłam rękę pod letnią wodę, tak jak radzą. Niestety pomogło tylko trochę. Ręka cały czas bolała. Z pomocą przyszedł mój chłopak, który jest ratownikiem i cały czas nosi ze sobą apteczkę. Miał w niej także żel przyśpieszający gojenie oparzeń od Help4Skin. Bardzo mi wówczas pomógł. Ta sytuacja nauczyła mnie dwóch rzeczy. Po pierwsze trzeba bardziej uważać, jak coś się robi w kuchni. Po drugie, że należy mieć w domu dobrze wyposażoną apteczkę. W końcu naprawdę niewiele trzeba, aby zdarzyło się takie oparzenie. Tak przy okazji, macie jakieś dobre przepisy? Chętnie spróbowałabym jakiś nowych pyszności. Teraz będę bardziej uważać:)