TOSTY:Wykorzystujemy pieczywo żytnie razowe. Każdą kromkę kroimy na połowę i układamy składniki i przyprawy, a następnie wykładamy do piekarnika na 5 minut (temperatura 160 stopni z termoobiegiem).
Proponuję następujące opcje:
1) kakao, przyprawa do szarlotki + 1 łyżeczka masła orzechowego (po wyciągnięciu z piekarnika)
2) 2 plasterki wędliny z piersi kurczaka, odrobina mozzarelli light, oregano i bazylia
3) plasterki banana, cynamon + 1 łyżeczka miodu (po wyciągnięciu z piekarnika)
4) kilka śliwek z zalewy octowej, kardamon
5) 2 plasterki chudej polędwicy, odrobina gorgonzoli
6) 2 plasterki wędliny z piersi kurczaka, szczypta parmezanu, mieszanka włoskich ziół
7) czosnek, ostra papryka, odrobina goudy light
Kaloryczność jednej kromki (2 połówek) waha się w granicach 85-120kcal, w zależności od wybranej opcji.
Użyte składniki:
- pieczywo żytnie pełnoziarniste
- wędlina z piersi kurczaka
- masło orzechowe
- chuda polędwica
Przepis pochodzi stąd:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =3&theater