Jagody Goji to malutkie owoce rosnące w Chinach, znane ze swych właściwości medycznych.
Od kilku lat w krajach zachodnich nastała moda na spożywanie jagód Goji i ich eksport z Chin znacznie wzrósł.
Pyszne jagody Goji pochodzą z Chin i są naturalnie bogate w witaminy, minerały i antyutleniacze. Polepszają odporność organizmu, obniżają ciśnienie i zawartość cukru we krwi oraz stymulują przemianę materii.
Jagody Goji znane są jako panaceum o wielu wyjątkowych zaletach. O jakie właściwości chodzi?
Rzeczą pewną i potwierdzoną przez międzynarodowe środowiska naukowe jest fakt, że jagody Goji mają wielki potencjał antyutleniający. Dzieje się tak dzięki bardzo dużej zawartości witamin, soli mineralnych oraz rzadkich i skoncentrowanych mikroelementów. To wielkie nagromadzenie czynnych substancji w tak małym owocu sprawiło, że jagody Goji znalazły się na podium w towarzystwie "najlepiej odżywiających pokarmów świata".
Ponadto, jagody Goji zapobiegają schorzeniom układu krążenia, przedwczesnemu starzeniu się, wpływają na jakość skóry, a także zwiększają odporność organizmu i skutecznie walczą ze zmęczeniem.
Jagody Goji są zalecane przy każdej długotrwałej diecie odchudzającej, gdyż pomagają rekompensować brak ważnych substancji odżywczych. Są także wskazane w stresujących okresach życia, przy obfitych menstruacjach oraz przy utracie wagi powodującej wiotczenie skóry, wypadanie włosów lub częste przeziębienia,
Czy można je spożywać na II F???? Nie mam książki dukana i nie wiem od, której fazy są dozwolone.
Łudzę się, że na II choć rozsądek mówi mi, że skoro owoce tzn III F.