• Reklama

Makaron chiński

O produktach: co wybierać, co odrzucać, na co zwracać uwagę przy zakupach żywnościowych

Makaron chiński

Postprzez Becia » września 29th, 2011, 12:35 pm

W biedronce będzie makaron chiński z kiełków fasoli mung.
Czy to jest ten makaron, który jest dozwolony na dwójce czy jeszcze inny nam można? :think:
Pamiętam, że jakiś się nadawał bo była o tym kiedyś mowa.
Podpowie ktoś? :)
Avatar użytkownika
Becia

BANITA SICZOWY
 
Posty: 25079
Dołączył(a): czerwca 16th, 2011, 10:20 am

Re: Makaron chiński

Postprzez lenka779 » października 2nd, 2011, 9:45 pm

No właśnie też mnie on zastanawia :think: :think: :think: :think: :think:

Można Beciu ten makaron chiński spożywać???????
Obrazek

Faza I 17/01
Faza II 24/01
Upragnione 90 Obrazek za mną!
lenka779

BANITA SICZOWY
 
Posty: 4595
Dołączył(a): czerwca 17th, 2011, 8:03 pm

Re: Makaron chiński

Postprzez Becia » października 2nd, 2011, 9:52 pm

Nie wiem do tej pory. :think:
Kupiłam ale schowałam do szafki na inne czasy. :dknw:
Avatar użytkownika
Becia

BANITA SICZOWY
 
Posty: 25079
Dołączył(a): czerwca 16th, 2011, 10:20 am

Re: Makaron chiński

Postprzez E-Day » października 2nd, 2011, 9:53 pm

Mowa była o SHIRATAKI, makaronie z rośliny KONJAC.
Flo, czyli Fruzia ma na ten temat dużo do powiedzenia :)
A jeśli chodzi o ten kiełkowy, sprawdźcie, jakie ma wypisane wartości odżywcze.
Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych
Stendhal
Avatar użytkownika
E-Day

ADMINISTRATOR
 
Posty: 7819
Dołączył(a): czerwca 15th, 2011, 7:10 pm
Lokalizacja: Mikołów

Re: Makaron chiński

Postprzez lenka779 » października 2nd, 2011, 9:55 pm

E-Day napisał(a):Mowa była o SHIRATAKI, makaronie z rośliny KONJAC.
Flo, czyli Fruzia ma na ten temat dużo do powiedzenia :)
A jeśli chodzi o ten kiełkowy, sprawdźcie, jakie ma wypisane wartości odżywcze.


Na moim opakowaniu nic nie pisze :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
Tylko, że sojowy - mung :wall: :wall: :wall: :wall:
Obrazek

Faza I 17/01
Faza II 24/01
Upragnione 90 Obrazek za mną!
lenka779

BANITA SICZOWY
 
Posty: 4595
Dołączył(a): czerwca 17th, 2011, 8:03 pm

Re: Makaron chiński

Postprzez E-Day » października 2nd, 2011, 10:03 pm

No to ja bym go nie brała na II fazę na pewno. Biorąc ten makaron, nie masz pojęcia, z czego go zrobiono. Kiełki są OK, ale nawet po wysuszeniu i zmieleniu kiełków coś trzeba dodać, aby powstał makaron. Zresztą, nie wierzę w makaron z czystych kiełków. Makaron musi mieć skrobię, albo substancję, która zachowuje się jak skrobia. Możesz jeszcze próbować kontaktować się z producentem albo dystrybutorem, ale nie ręczę za to, jakie informacje uzyskasz.
Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych
Stendhal
Avatar użytkownika
E-Day

ADMINISTRATOR
 
Posty: 7819
Dołączył(a): czerwca 15th, 2011, 7:10 pm
Lokalizacja: Mikołów

Re: Makaron chiński

Postprzez Becia » października 3rd, 2011, 8:14 am

Wartość energetyczna w 100 g: 341,86 kcal
Białko: 0,50 g
Węglowodany: 84,92 g
Tłuszcz: 0,02 g

W składzie podano tylko groch i kiełki fasoli mung.
Czyli odpada bo groch to skrobia.

To gdzie można kupić ten makaron SHIRATAKI, makaronie z rośliny KONJAC. :think:
Avatar użytkownika
Becia

BANITA SICZOWY
 
Posty: 25079
Dołączył(a): czerwca 16th, 2011, 10:20 am

Re: Makaron chiński

Postprzez lenka779 » października 5th, 2011, 8:57 am

Becia napisał(a):Wartość energetyczna w 100 g: 341,86 kcal
Białko: 0,50 g
Węglowodany: 84,92 g
Tłuszcz: 0,02 g

W składzie podano tylko groch i kiełki fasoli mung.
Czyli odpada bo groch to skrobia.

To gdzie można kupić ten makaron SHIRATAKI, makaronie z rośliny KONJAC. :think:


A tu np.
http://allegro.pl/ko-makaron-shirataki- ... 86141.html
Obrazek

Faza I 17/01
Faza II 24/01
Upragnione 90 Obrazek za mną!
lenka779

BANITA SICZOWY
 
Posty: 4595
Dołączył(a): czerwca 17th, 2011, 8:03 pm


Powrót do Buszujący w... sklepie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron