Witam, jak część z was wie, mieszkam w Irlandii i mam problem z mięskiem wołowym.
Zazwyczaj jem kuraka ale mi się bardzo przejadł, więc chciałam kupic mielone mięso z krowy.
No i mam do wyboru Premium Steak albo Round Steak - czy ktoś sie może orientuje jaka jest różnica?
Czytając skład jeżeli chodzi o tłuszcze to na opakowaniu jest napisane, że tłuszczu jest mniej niż 10%
a proporcje są podanie nie na 100g tylko na 125g. i tam jest napisane (juz nie pamietam dokładnie)
że tłuszczu jest 13% albo 16% ale chyba 16% na te 125g. 13% było odnośnie któregoś innego, droższego.
Kiedys kupowałam Reduce Fat Beef gdzie na 125g było chyba 8 g tłuszczu ale już go nie produkują. I moje pytanie jest, czy w przypadku Beefa
- wiem, że tam kilka części jest zakazanych antrykot i żeberka, ale jaki próg tłuszczu w tym wypadku jest ok?
czy te 16% może być? widziałam, że są takie które mają 26% i różnice widac po kolorze mięsa - ten z mniejszym tłuszczem jest bardziej czerwony.
Ratujcie mnie bo jestem głodna a do sklepu musze jechać...